23.11.2015

Kestävän kehityksen toimenpidesitoumus



Tein tänään sitoumus2050.fi-sivulla kestävän kehityksen toimenpidesitoumuksen.

Kestävän kehityksen toimikunta päätti perinteisen strategian sijaan laatia hallinnon ja eri toimijatahojen yhteisen Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen vuonna 2013. Yhteiskuntasitoumuksessa toimikunta yhdessä muiden toimijoiden kanssa sitoutuu edistämään kestävää kehitystä työssään ja toiminnassaan. Tavoitteiden ja toimenpidesitoumusten toteuttamista edistetään ja seurataan Suomen kestävän kehityksen toimikunnassa. (lähde)

Tällainen oma sitoumukseni on:

Kestävän kuluttamisen ja arjen resurssiviisauden edistäminen kodeissa

Sitoumuksen lyhyt kuvaus
Haluan yritystoiminnallani edistää kestävää kuluttamista ja arjen resurssiviisautta. Haluan ehkäistä kertakäyttökulutusta ja luonnonvarojen tuhlausta.

Päätavoite
Luonnon kantokykyä kunnioittavat elämäntavat

Muut tavoitteet
Hiilineutraali yhteiskunta
Resurssiviisas talous

Mitä uutta sitoumuksessa on
Suomessa on vielä melko uutta palvelu, jossa yksityisasiakasta autetaan käyttämään omistamiaan tavaroita tehokkaasti ja siirtämään itselleen tarpeettomat tavarat muiden hyödynnettäviksi. Perinteisesti ihmiset ostavat tavaroita, jotka unohtuvat ajan mittaan kaapin perälle vaille käyttöä, täysin resurssitehottomasti. Ammattijärjestäjän palvelun avulla nämä tavarat löydetään ja saadaan käyttöön joko itselle tai muille tarvitseville.

Palvelun yhteydessä keskustellaan myös ostamisen muokkaamisesta kestävämpään suuntaan esim. suunnittelemalla ostokset paremmin etukäteen, suosimalla laatua, välttämällä kertakäyttötuotteita ja pidentämällä jo ostettujen tuotteiden elinikää huoltamalla ja korjaamalla.

Annan myös asiakkailleni tietoa erilaisista jakamistalouden yrityksistä ja toimintamuodoista, joilla resursseja voidaan käyttää vielä tehokkaammin yhdessä. 

Olethan mukanani näissä kestävän kehityksen ja arjen resurssiviisauden teoissa! 



Jos tykkäsit tästä, jaa blogikirjoitus myös ystävillesi!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro omista ajatuksistasi ja kokemuksistasi!