13.6.2016

Montako lasta teillä on?

Kuva: Gushi Soda

Monessa lapsiperheessä harmaita hiuksia aiheuttavat liian pienet säilytystilat. Vaatteet eivät mahdu vaatekaappeihin, lelut eivät mahdu lastenhuoneeseen. Eivätpä kai, jos kullakin lapsella on kymmenen lapsen edestä tavaraa.


1. Karsi säännöllisesti
Poista välillä joukosta rikkinäiset, parittomat, uloskasvetut vaatteet ja lelut. Laita ylimääräiset kiertoon. Leluja ja vaatteita voi todellakin olla liikaa. Mitä enemmän vaatteita teillä on, sitä enemmän pyykkiä teillä on. Pestävää, lajiteltavaa, taiteltavaa. Mitä enemmän leluja on esillä, sen vaikeampaa on päättää millä leikkiä ja sen rasittavampaa keräillä niitä kasaan joka puolelta.

2. Älä osta liikaa
Tämä on vaikea. Tämä on tosi vaikea. Maailma on täynnä ihania kauniita lastenvaatteita ja mainioita leluja. Älä osta niitä kaikkia. Iloitkaa niistä, jotka teillä jo on, ja käyttäkää niitä hyvin ja huolellisesti. Panosta laatuun ja monikäyttöisyyteen.

3. Järjestä kaikelle helppo säilytys
Jos lapsi tykkää vaihdella vaatteita monta kertaa päivässä, kokoa vaatearkku josta lempivaatteet on helppo ottaa ja helppo laittaa takaisin. Opeta laittamaan likaiset pyykkikoriin siellä, missä riisuudutaan pesua varten.
Suunnittele joka lelulle oma paikka. Se voi olla hyllyllä, säkissä, laatikossa, arkussa, lokerossa, kuminauhan alla seinällä. Sinne täytyy olla nopeaa ja hauskaa kerätä lelut päivän päätteeksi.

Niin montako lasta teillä olikaan?



Jos tykkäsit tästä, jaa blogikirjoitus myös ystävillesi!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro omista ajatuksistasi ja kokemuksistasi!