21.7.2016

Visiitti Kööpenhaminaan, osa 3: Yleisiä huomioita



Kööpenhamina on varmaankin yhtä hyvä paikka shoppailla kuin mikä tahansa suurkaupunki. Nyt ei oltu kuitenkaan ostosmatkalla. Kauppakeskusten ja ostoskatujen tutut merkit ja ketjukaupat eivät minua kiinnostaneet, vaan kurkin uteliaana millaisia pikku liikkeitä ja muuta kiintoisaa sivukaduilta löytyi.



Herkuttelijan taivas

Joka paikassa on kahviloita, kahviloita, kahviloita. Pyörävuokraamo voi olla myös kahvila, levykauppa voi olla kahvila, löytyipä jopa pankki jossa oli kahvila.



Kioskista sai mukaan tuoreita sämpylöitä, jotka halkaistiin ja laitettiin juustoa tai leikkelettä valmiiksi väliin. Leipomotiskeiltä myytiin naurettavan halpoja viinereitä, porkkanakakkulohkareita ja muita leipomuksia.



Luomutuotteet olivat hyvin näkyvillä, ja ruokapaikoissakin näkyi paljon luomuaineksista tehtyjä annoksia. Olipa jossain luomunakkikioskikin, sellaista en ole Tampereella nähnyt vielä.

Hygge

Kivoja istuskelupaikkoja löytyi runsaasti ja ympäristössä oli muutenkin mielenkiintoista liikkua.






Allekirjoittanut jälkikasvunsa kanssa vauhdissa leikkipuistossa


Kierrätys ja muu yhteistoiminta

Erään kadun varressa oli naapuruston kierrätyskaappi, josta käsittääkseni sai ottaa ja tuoda sinne tarpeen mukaan. Ihmettelin vähän miten se on säästynyt ilkivallalta. Olisi kiva saada tällainen meidänkin naapurustoon.



Oli hauska nähdä kadunvarressa sähköautojen latauspisteitä. Bongasin yhteiskäyttöautonkin (letsgo).



Rosenborgin linnanpuistossa törmättiin kaupunkiviljelyyn. Entisaikojen linnankeittiöpuutarhan inspiroimaa Kongens Køkkenhave -puutarhaa ylläpitävät vapaaehtoiset ja TagTomat-yritys.



Edelliset osat: osa 1: Airbnbosa 2: Pyöräily


Jos tykkäsit tästä, jaa blogikirjoitus myös ystävillesi!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro omista ajatuksistasi ja kokemuksistasi!