10.11.2014

Organisointia ja digitaitoja tietokonetumpeloille

Kuva: Loren Kerns

Olen käyttänyt tietokoneita "aina" ja uusien ohjelmien käyttöönotto ei ole ollut minulle mikään juttu. En pidä kuitenkaan itseäni erityisenä, tietokoneita kuten muitakin moninappulaisia laitteita on joka kodissa ja useilla työpaikoillakin tehdään töitä tietokoneella. (Voin jopa tässä tunnustaa, etten osaa laittaa vanhempieni telkkaria päälle, koska en tiedä missä järjestyksessä mitäkin nappuloita kolmessa eri kaukosäätimessä pitää painella.)

Joku aika sitten sattui tapaus, joka vähän hätkähdytti minua. Meitä oli kolme henkeä, joiden piti suunnitella tekstejä ja tapahtumia yhdessä. Minua ärsyttää eri versioisten liitetiedostojen heittely sähköpostilla edestakaisin ja ehdotinkin, että suunnittelemme kaiken yksinkertaisesti jaetussa tiedostossa. Loin tiedoston ja lähetin muulle porukalle linkit, joiden kautta he pääsisivät muokkaamaan tekstiä. Luulin että homma on sillä selvä ja suunnittelu lähtee tehokkaasti käyntiin. Miten kävikään? Toinen henkilöistä ei onnistunut suunnattomankaan kliksuttelun jälkeen tekemään tekstiin muutoksia, toinen ei edes yrittänyt.

Puhutaan Suomen tehostamisesta, digitalisoimisesta ja robotisoitumisesta, mutta ihmisten digitaidoissa tuntuu olevan parantamisen varaa. On olemassa paljon sovelluksia, joiden avulla voisimme tehostaa omaa suunnitteluamme ja viestintäämme. Mikä estää käyttämästä niitä?

Jos kyse on digi-itseluottamuksesta tai pikemminkin sen puutteesta, se muuttuu nyt. Olen ehkä lannistunut epäkäytettävien kaukosäädinten viidakossa, mutta tässä asiassa pystyn auttamaan.

Uusin palveluni on Etäapu, jota voit käyttää, jos sinulla on tietokone tai tabletti ja netti. Tapaamme ensin nenätysten, jolloin määrittelet tavoitteesi. Se voi liittyä kodin järjestämiseen, mutta se voi olla jotain muutakin. Luomme sinulle tilin ilmaiseen nettipalveluun (Trello, Google Drive tai molemmat), jonka avulla voimme yhdessä seurata edistymistäsi. Neuvon sinulle ihan kädestä pitäen ja juuri niin yksinkertaisesti kuin haluat, miten nettipalvelua käytetään.

Kahden seuraavan kuukauden ajan työskentelet kohti tavoitettasi oppien samalla sujuvaksi palvelun käyttäjäksi. Saat minulta tukea palvelun kautta. Lopussa olet saavuttanut kaksi tavoitetta: projektisi on valmis ja osaat jatkossa käyttää nettipalvelua muidenkin suunnitelmien toteuttamisessa ja jakamisessa. Ehkä uudesta taidostasi on hyötyä vaikka taloyhtiön tai yhdistyksen toiminnassa?

Soita tai lähetä sähköpostia, niin tehdään kasvojenkohotus sekä kodillesi että digitaidoillesi!

* Mekaselskan palvelut


Jos tykkäsit tästä, jaa blogikirjoitus myös ystävillesi!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro omista ajatuksistasi ja kokemuksistasi!