8.3.2016

Arvosta tavaroitasi, laita ne kauniisti paikoilleen

Kuva: Rex Roof

Kun avaat vaatekaappisi oven, näetkö hyllyillä kauniita pinoja, vai muistuttaako näky enemmän sekasortoista lumpunkeräysastiaa?

Kun menet kellariisi, onko siellä laatikoita siisteissä riveissä hyllyillä vai erimuotoisten esineiden muodostamia huojuvia torneja?

Kun teet ruokaa, onko kuiva-ainekaappisi kuin apteekin hylly vai jauhorekkojen törmäyspaikka?

(Tuli muuten mieleen: Oletko niitä ihmisiä, jotka nauttivat kaaoksen säännöllisestä muodostumisesta ja sen vaivalloisesta järjestämisestä? Jos et, saat jatkaa lukemista.)

Muodostat suuren osan järjestyksestäsi tai epäjärjestyksestäsi niillä valinnoilla, joita teet sillä hetkellä, kun laitat tavaroita takaisin säilytyspaikkaansa.

Vaatteet eivät pidä kaapissa itsekseen pyjamapartyja - ne ovat siellä juuri niin kauniisti tai sekasortoisesti, kuin olet ne sinne laittanut. Esimerkiksi t-paidan voi viikata kahdessa sekunnissa: peukalolla ja etusormella kiinni hartioista, paidan etumus itseä kohti -- pikkusormilla käännetään hihat takapuolelle, jolloin syntyy suorakulmio -- suorakulmio taitetaan tason päällä kahtia niin, että kaulus ja rintamus jäävät päälle. (Viikkaamiseen voi toki käyttää enemmänkin aikaa, mutta tämä kelpaa minun tarkoituksiini.) Samalla tavalla viikatut paidat voi laittaa pinoon, ja etutaitteesta näkee heti, mikä paita on kyseessä.

Yhtä kauniisti kannattaa asetella säilytettävät tavarat kellarikomeroon, kuiva-ainekaappiin, huivikoriin tai minne tahansa. Kauniisti pois laittaminen vie joskus hieman pidemmän ajan kuin tunkeminen, mutta, no, minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Laittamalla käyttämäsi tavaran kauniisti takaisin paikoilleen myös ilmaiset arvostavasi kyseistä esinettä. Miksi säilyttäisit esineitä, joita et edes arvosta?



Jos tykkäsit tästä, jaa blogikirjoitus myös ystävillesi!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro omista ajatuksistasi ja kokemuksistasi!