18.5.2015

Kuinka saan mahdollisimman paljon tavaraa säilöttyä mahdollisimman tehokkaasti (not)

Kuva: Robert Benner

Viimeisimmän kuukauden aikana Mekaselskan blogista on etsitty vastauksia muun muassa seuraaviin pulmiin:
  • järjestystä huusholliin
  • keittiön kaappien järjestäminen
  • säästätkö liikaa tavaraa
  • tavaran hamstraus syyt
  • tavaran tuottama ahdistus

Hakulauseissa kuvastuu hyvin sekamelskan kaksi akselia: järjestys ja tavaran määrä.

Monesta seuraamastani blogista löytyy järjestämisvinkkejä tyyliin "kuinka saan mahdollisimman paljon tavaraa säilöttyä mahdollisimman tehokkaasti".

Eräässä blogissa oli esitelty keittiön iso järjestämisprojekti ennen/jälkeen-kuvineen. Niissä näkyi esimerkiksi miten kasa samanlaisia halpoja teipinkatkaisijoita oli hienosti järjestetty läpinäkyvään laatikkoon. Olivathan ne kauniissa järjestyksessä, mutta itseäni jäi ihmetyttämään miksi teippejä pitää olla niin monta. Meillä on riittänyt yksi hyvä.

Toisessa blogissa esiteltiin kuinka järjestää varalamput eli miten saada ämpärillinen lamppuja mahtumaan pienempään tilaan. Minä mietin tarvitaanko varalamppuja ämpärillinen. En edes muista milloin meillä on vaihdettu lamppu, ledlamput ovat valaisseet jo pitkään.

Jääkaappimme ovessa on magneetti, jossa lukee "Drink coffee - do stupid things faster with more energy". Ehkä pitäisi teettää omia magneetteja, joissa lukee "Järjestä - saat kaappiisi mahtumaan vielä enemmän turhia tavaroita".

Näppärät säilytysvinkit inspiroivat minuakin, mutta haluan päästä syvemmälle. Järjestän, jotta saisin selville mitä missäkin on ja onko sitä tarvittu ja halutaanko sitä enää säästää. Järjestämällä voi löytyä omista kätköistä unholaan painuneita kivoja esineitä, joita haluaakin alkaa taas käyttää, tai esineitä, jollainen on juuri pitänytkin ostaa. Järjestäminen on minulle tilan tekemistä, aktivoimista, herättämistä, ei tavaroiden tehokasta hautaamista ja näkyviltä peittämistä.

Mahdollisimman paljon tavaroita mahdollisimman vähässä tilassa ja helposti löydettävissä on haaste, joka esimerkiksi verkkokaupan varaston tai avustusjärjestön jakelukeskuksen täytyy ratkaista. Jos et asu kummassakaan, voisit harkita toisenlaista näkökulmaa.

Haluatko itse hyvän järjestyksen tavaranpaljoudellesi, jolloin joudut käyttämään järjestämiseen paljon aikaa, vai vähentäisitkö tavaroiden määrää, jolloin hyvä järjestys tulee vähällä vaivalla?


Jos tykkäsit tästä, jaa blogikirjoitus myös ystävillesi!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerro omista ajatuksistasi ja kokemuksistasi!